GLATKE I RELJEFNE ROLE I VREĆICE IZRAĐENE OD VRHUNSKOG FOLIJE;
VIŠESLOJNI FOLIJE RAZLIČITIH NAMJENA

VAKUUMSKE VREĆICE ZA SKLADIŠTENJE I
SOUS-VIDE KUHANJE

VAKUMSKI STROJEVI SA VANJSKOM ASPIRACIJOM, STOLNI KOMORNI STROJEVI ZA VAKUM PAKIRANJE; STROJ ZA VAKUUMSKO PAKIRANJE S POKLOPACIMA OD PLEKSIGLASA NA KOTAČIMA:
INDUSTRIJSKI SEKTOR.KOMORNI VAKUMSKI STROJ; KUHALO ZA SOUS-VIDE ; TERMO-ZATVARAČI LADICA.;GENERATOR OZONA;BRZI RAŠLAĐIVAČ

STROJEVI ZA VAKUMSKO PAKIRANJE I GASTRONOMSKA OPREMA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I TEHNOLOGIJA PAKIRANJA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I AUTMATSKE LINIJE ZA PAKIRANJE; MULTITUBE STROJEVI - ZA STICK PACK; UPA RAPID MAŠINE- RAZLIČITE VRSTE VREĆICA; UPA - PAKIRANJE U SACHET VREĆICE; POLUAUTOMATSKI STROJEVI ZA PAKIRANJE; SUSTAVI KODIRANJA I PRIJENOSA, BAZE PODATAKA, GRAVIRANJE

Back
Next

Duboko zamrzavanje

 

Primjena
Zamrzavanje hrane i materijala za pakiranje

Zrak je daleko najčešće korištena metoda zamrzavanja hrane jer je ekonomična, higijenska i relativno nekorozivna za opremu. Sustavi se kreću od najosnovnijih u kojima ventilator uvlači zrak kroz rashlađeni zavojnik i raspuhuje ohlađeni zrak oko izolirane prostorije, do namjenski izgrađenih tunela ili spirala za brzo zamrzavanje na transporteru. Relativno niske stope prijenosa topline postižu se s površina proizvoda u sustavima hlađenim zrakom. Velika prednost zračnih sustava je njihova svestranost, posebno kada postoji zahtjev za zamrzavanjem raznih proizvoda, posebno nepravilnih oblika.
Osiguranje niske temperature za zamrzavanje postiže se kompresijsko-ekspanzijskim rashladnim sustavima zatvorenog kruga ili kriogenim postupkom izlaganja proizvoda hladnoj atmosferi tekućeg dušika ili tekućeg ugljičnog dioksida.
Različita rashladna sredstva korištena su za kompresijsko-ekspanzioni sustav, koji čini glavni izvor zamrzavanja hrane, vjerojatno 90% svih instalacija.
Amonijak i sumpor dioksid izvrsni su mediji za proces hlađenja, ali nose opasnost od zapaljivosti i eksplozije. To je dovelo do razvoja tijekom 1930-ih godina prvih rashladnih sredstava s klorofluorougljikom (CFC), R11 i R12. Ova rashladna sredstva zamijenila su SO2 u kućnom hlađenju i NH3 za male sustave zamrzavanja. Kasniji razvoj R22 (hidroklorofluorougljik ili HCFC) i R502 (azeotrop) istisnuo je NH3 iz svih osim najvećeg industrijskog sustava zamrzavanja. Tablica 1 prikazuje karakteristike uobičajenih rashladnih sredstava.

Mnoge se namirnice obrađuju prije pakiranja, distribucije i konzumiranja. Glavne operacije obrade uključuju sušenje, zamrzavanje, pečenje i ekstruziju, ali nove metode obrade, kao što je obrada pod visokim tlakom, su u razvoju i mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s konvencionalnijim postupcima obrade. Pružajući prostorne karte vlage, temperature i čimbenika kvalitete tijekom obrade, bilo u off-line ili on-line načinu rada, MRI ima potencijal revolucioniranja prehrambene industrije. Opseg za ovu vrstu istraživanja je vrlo širok i ilustrirat će ga nekoliko ključnih operacija, počevši od sušenja.

Folije i vrećice za pakiranje smrznute hrane

Zamrzavanje i hlađenje značajno usporava rast i razmnožavanje mikroorganizama u skladištenju hrane. Međutim, ove dvije metode često dovode do gubitka težine i oksidacije prehrambenih proizvoda, zbog čega će odabir pravog materijala za pakiranje smrznute hrane značajno utjecati na zaštitu vaših smrznutih prehrambenih proizvoda.

Nudimo reljefne vrećice i folije za vakuumsko brtvljenje u raznim veličinama, izrađene od materijala visoke čvrstoće s visokim performansama barijere kako bi se osigurala dugoročna kvaliteta vaše hrane. Također pravilno povećavamo udio plastifikatora za poboljšanje mehaničke čvrstoće vrećice, osiguravajući da nudimo proizvode koji ispunjavaju sve zahtjeve za zaštitu smrznute hrane za očuvanje okusa i kvalitete.
Kocke leda
Vakumske vrećice / vrećice od aluminijske folije
Vrećice za smrznute morske plodove
DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail: mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr

Vijesti i ažuriranja

Predbilježite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti DORA-PAK d.o.o.
Predbilježba

Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se izvode na osobnim podacima, bilo automatizirani ili neautomatizirani, kao što su prikupljanje, snimanje, organiziranje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, pregled, korištenje, otkrivanje, prijenos, širenje ili objavljivanje na drugi način dostupno, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

 

Politika se odnosi na sve usluge DORA-PAK d.o.o. koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima DORA-PAK d.o.o. voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka dostupna na:  http://data.europa.eu/eli / reg / 2016/679 / oj 

Napravljeno sa
od strane tvrtke DORA-PAK d.o.o. Tim za izradu.