GLATKE I RELJEFNE ROLE I VREĆICE IZRAĐENE OD VRHUNSKOG FOLIJE;
VIŠESLOJNI FOLIJE RAZLIČITIH NAMJENA

VAKUUMSKE VREĆICE ZA SKLADIŠTENJE I
SOUS-VIDE KUHANJE

VAKUMSKI STROJEVI SA VANJSKOM ASPIRACIJOM, STOLNI KOMORNI STROJEVI ZA VAKUM PAKIRANJE; STROJ ZA VAKUUMSKO PAKIRANJE S POKLOPACIMA OD PLEKSIGLASA NA KOTAČIMA:
INDUSTRIJSKI SEKTOR.KOMORNI VAKUMSKI STROJ; KUHALO ZA SOUS-VIDE ; TERMO-ZATVARAČI LADICA.;GENERATOR OZONA;BRZI RAŠLAĐIVAČ

STROJEVI ZA VAKUMSKO PAKIRANJE I GASTRONOMSKA OPREMA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I TEHNOLOGIJA PAKIRANJA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I AUTMATSKE LINIJE ZA PAKIRANJE; MULTITUBE STROJEVI - ZA STICK PACK; UPA RAPID MAŠINE- RAZLIČITE VRSTE VREĆICA; UPA - PAKIRANJE U SACHET VREĆICE; POLUAUTOMATSKI STROJEVI ZA PAKIRANJE; SUSTAVI KODIRANJA I PRIJENOSA, BAZE PODATAKA, GRAVIRANJE

Back
Next

Prilagođavanje i odabir materijala za pakiranje

 

 

 

Prilagođena rješenja za pakiranje osmišljena su kako bi pomogla poduzećima da utječu na svoje pakiranje tako što ih opremaju svime što im je potrebno za izradu njihovog idealnog prilagođenog pakiranja.

 

Saznaj više

 

 

 

Našu ulogu u definiranju ambalažnih materijala pronalazimo u postupku prikazanom na gornjoj slici.

 

Saznaj više


Prilagođavanje i odabir materijala za pakiranje

Prilagođavanje i odabir materijala za pakiranje ovisi o nekoliko parametara, kao i odabiru potrebne ambalaže. Najčešće spominjemo mnoge druge čimbenike, povezane s pakiranjem prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Dakle, i ovdje se susrećemo s problemom diferencijacije i izbora tehnologije pakiranja. Pokušat ćemo pojednostaviti i prilagoditi ove podjele, a neke od njih su:

1. Kartonske kutije

2. Kutije od valovitog kartona

3. Plastične kutije

4. Krute kutije

5. Ambalaža od iverice

6. Polivalentne  vrećice

7. Vrećice višeslojne

8. Kartonske posude/ladice

9. Plastične posude/ladice,

10. Limenke, itd ....

 

U skladu s prirodom naše proizvodnje i ponude ambalažnih materijala, te strojeva za vakuumsko pakiranje, kao i strojeva za tzv. generalno pakiranje i potpuno automatiziranih linija za pakiranje s elementima konačne logistike, osvrnut ćemo se na pojedine elemente i postupke u ovom procesu.

 

 

Pročitajte više o potrebnoj podjeli
Polivalentne vrećice
Polivalentna vrećica, također poznata kao vrećica ili plastična vrećica, izrađena je od fleksibilne, tanke tkanine ili od od plastičnih folija. To je jedna od uobičajenih vrsta ambalaže i može nositi širok raspon proizvoda, uključujući prehrambene proizvode, cvijeće, otpad, kemikalije, časopise i tako dalje.

Polivalentne vrećice su izdržljive, a lagane, za višekratnu upotrebu i fleksibilne. Budući da su polivalentne vrećice strukturno jednostavne za izradu, mogu se u potpunosti prilagoditi dizajnom, stilom i veličinama, ali i dalje ostaju isplative. Recikliranje plastike moguće je i s polivalentnim vrećicama, ovisno o konstrukciji. Većina polivalentnih vrećica izrađena je sa sigurnosnim značajkama, pričvrsnim trakama, rupama za vješanje i ručkama za nošenje kako bi se osiguralo da su proizvodi dobro osigurani i vizualno privlačni kupcu.

Višeslojne vrećice
Višeslojne vrećice obično se mogu vidjeti u većini pakiranja kave i čaja. Zašto? Održava proizvode postojanima kako bi održao okus, štiti ih od ulaska bakterija i pomaže u produljenju roka trajanja. Osim hrane, višeslojne vrećice upotrebljavaju se i za pakiranje posteljine i odjevnih proizvoda. Postupak uključuje uklanjanje kisika iz vrećice kako bi tkanina bila čvrsta i sigurna kako bi se spriječio rast gljivica i drugih bakterija. Orašasti plodovi, žitarice, dimljena riba, sir i suhomesnati proizvodi također su pakirani u višeslojnim vrećicama kako bi se spriječilo kvarenje

Plastične posude/ladice
Plastika se koristi u širokom spektru proizvoda, od svemirskih brodova do spajalica. Brojni tradicionalni materijali, poput drveta, kože, stakla, keramike i tako dalje, već su zamijenjeni plastikom.

Ambalaža od plastične kutije ima brojne prednosti u kojima se mogu reciklirati i općenito su puno trajnija od kartonskih kutija. Nepropusne plastične posude za ambalažu mogu pomoći u očuvanju kvalitete hrane i uklanjanju problema s onečišćenjem. Plastična ambalaža se također ne lomi lako i može se čuvati s hranom pod ekstremnim uvjetima.

Još jedan razlog zašto je plastika popularan izbor za ambalažu jest njegova sposobnost prikazivanja proizvoda pod bilo kojim kutom bez nužnog otvaranja ambalaže. Također je fleksibilan, lagan i može se nanositi filmovima ili premazom za poboljšanje izgleda ambalaže

Kutije od valovitog kartona
Kutije od valovitog kartona jednostavno se odnose na ono što je uobičajeno poznato kao: Karton. Ove kutije su one koje mnogi vjerojatno smatraju 'kartonom' jer proizvode velike kutije za otpremu, cipele i odlaganje. Mnogi ljudi ne shvaćaju da valovite kutije također dolaze u različitim vrstama, ovisno o trajnosti i čvrstoći kutije. Međutim, prepoznavanje određenog valovitog materijala je jednostavno. Kako odrediti gradivo? Kroz svoj valoviti medij (poznat i kao žljebljenje). Prepoznavanje valovitog materijala jednostavno je. Sastoji se od najmanje 3 sloja papira, vanjske obloge, unutarnje obloge i valovitog medija (također poznatog kao kaneluriranje). Valoviti medij koji mu daje čvrstoću i krutost.

Od njih se može izrađivati ​​ambalaža različitih karakteristika, performansi i čvrstoće. Okvir se reže i presavija u različite veličine i oblike kako bi postala valovita ambalaža. Ostale primjene ambalaže od valovitog kartona uključuju maloprodajnu ambalažu, kutije za dostavu pizze, pakete male robe široke potrošnje itd.Naša uloga u definiranju ambalažnih materijala

Većina se odnosi na fleksibilnu ambalažu, koja je prikladna i neophodna za VFFS, HFFS i automatske linije na temelju ove vrste strojeva, strojeva za vakuumsko pakiranje, Termozatvarača za ladice itd. Zašto to smatramo izuzetno važnim? Krajnji je kupac onaj koji će reagirati na svaki vaš marketinški potez, bilo da se radi o promjeni metode i formata, promjeni grafičkog sadržaja, potrebnim dodacima koje donosi sekundarni sektor, jer u konačnici nailazi na taj proizvod i kupuje ga. Ponekad je motivacija markirano ime, naravno kvaliteta i certifikati koji prate proizvođača, estetski izgled, znanje o upotrebi ekološki prihvatljive ambalaže, sljedivost itd .....

 

Već na početku, kada smo spomenuli "Prilagodbe i odabir ambalažnih materijala", vidljiva je uloga Idejnog dizajna i provedbe u odabiru ambalažnog materijala.

 

Pretpostavimo da smo s vama kao kupcem definirali tehnologiju pakiranja i potrebni stroj za pakiranje ili liniju. Slijedom toga, angažirali ste nekoga ili agenciju za dizajn za idejni projekt i provedbu u odabiru ambalažnog materijala.

Od tog trenutka mi i naši partneri ponovno nastupamo:

 

  • potrebna je grafička priprema
  • tisak materijala
  • laminiranje u slučaju višeslojnih materijala, rezanje i premotavanje radi prilagodbe odabranim strojevima
  • proizvodnja potrebnih ambalažnih materijala u obliku kolutova ili vrećica, pladnjeva, .....
  • Kontrola kvaliete i inspekcija

 

 

Pročitaj više o grafičkoj pripremi

Potrebna je grafička priprema

Tisak materijala

Laminiranje u slučaju višeslojnih materijala, rezanje i premotavanje radi prilagodbe odabranim strojevima


Proizvodnja potrebnih ambalažnih materijala u obliku kolutova ili vrećica, pladnjeva,

Kontrola kvalitete i inspekcija

DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail: mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr

Vijesti i ažuriranja

Predbilježite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti DORA-PAK d.o.o.
Predbilježba

Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se izvode na osobnim podacima, bilo automatizirani ili neautomatizirani, kao što su prikupljanje, snimanje, organiziranje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, pregled, korištenje, otkrivanje, prijenos, širenje ili objavljivanje na drugi način dostupno, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

 

Politika se odnosi na sve usluge DORA-PAK d.o.o. koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima DORA-PAK d.o.o. voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka dostupna na:  http://data.europa.eu/eli / reg / 2016/679 / oj 

Napravljeno sa
od strane tvrtke DORA-PAK d.o.o. Tim za izradu.