Sve je bolje kada se koristi moderna tehnologija pakiranja

Kod strojevima za pakiranje i tehnologiji razvijamo različite proizvode, usluge i procese kako bismo zaštitili vaše proizvode i ljude koji se na njih oslanjaju. Naš prioritet su Inoviranje novih materijala, formata i tehnologija.

 


Briga o kupcima i Korisnička podrška

Iako su nas tehnološki zahtjevi, kao i uvjeti rada u međunarodnoj pandemiji, doveli u situaciju da moramo promijeniti neke pristupe korisničkoj podršci, neki aspekti "starih" provjerenih metoda ostaju isti. Sad zapravo nailazimo na područje:

- Oslanjanje na digitalnu korisničku podršku

- Tehnička podrška

- Naputci za uporabu i održavanje

- Certifikati i validacije

Gledamo u izvrsnost rješavanja problema digitalnim uslugama

Nepobitno je da naši Principa i Partneri s kojima nudimo opremu za pakiranje slijede postignuća takozvane 4. Industrijske revolucije. Ova vrsta brige o kupcima implementirana je negdje, gdje postoje uvjeti za modularne nadogradnje i naravno povezani s proizvodnjom novih strojeva, složenih linija za pakiranje.

Trenutna praksa, posebno u proizvodnji nestandardnih tipova strojeva, a posebno u sektoru primarnog pakiranja, predviđala je dvije faze FAT-a (tvornički test prihvaćanja). Osnovno ispitivanje i provjera funkcionalnosti opreme u tvornicama proizvođača, s ispitnim količinama ambalaže i ambalažnih materijala.

 

Sekundarna provjera valjanosti opreme i njene funkcionalnosti odvija se u radnom prostoru kupca, gdje je oprema instalirana. Bez obzira je li proizvođač izvršio izravnu montažu ili je to radila treća strana, konačna podešavanja, kontrolu i ispitivanje potrebnih i ugovorenih kapaciteta i kvalitete ambalaže vrši tehničko osoblje proizvođača.

Ako su neki korisnici instalirali sustav "Fieldbus" i koriste neke od odabranih protokola, provodi se testiranje, kako internih kontrolnih sustava, tako i mogućnosti Ethernet pristupa, otkrivanja i bilježenja radnih parametara strojeva i srodne druge opreme.

Neki od naših Principala već koriste gore spomenutu tehnologiju, kao i mogućnosti hijerarhijski kontroliranih procesa od strane kupaca, putem kamera i nadzornih mogućnosti, kao i provedbu zahtjeva za određenim promjenama, ovisno o promjenama u tehnološkim postavkama ili formatima pakiranja.

 

Školovanje sistemskim pristupom (SAT) - svoje znanje prenosimo na vas

Svi naši stručnjaci imaju koristi od kontinuirane obuke koja nam omogućava da stalno ažuriramo vaše rukovatelje strojevima i / ili osoblje za održavanje, prilagođavajući obuku njihovom iskustvu i potrebnoj razini prilagodbe. Na ovaj način pomažemo vam da vaša proizvodna linija radi nesmetano i da optimizirate performanse.

 


Testiranje pojedinh sklopova u pogonu proizvođača

Testiranje u pogonu kupca i priprema za Teleservice uslugu

Postavljanje opreme za digitalni nadzor i upravljanje

Obuka i školovanje u pogonu proizvođača

Testiranje višekomormog sustava odvage (Multihead)  i podešavanje sinkronizacije sa radom osnovnog stroja

Finalne probe kod korisnika  spregnutog sustava rada dva stroja sa jednim dozirnim sustavom


Tehnička podrška

Proizvođači strojeva uvijek su ulagali u istraživanje i razvoj: tvrtkama je na raspolaganju osoblje specijaliziranih tehničara i inženjera s dugogodišnjim iskustvom i detaljnim, suvremenim znanjem na području strojeva za pakiranje koji su uključeni u stvaranje naprednih visoko tehnoloških strojeva.

 

Čitavi timovi mogu svojim klijentima pružiti trenutna, moderna rješenja koja su također rezultat kontinuirane suradnje s inženjerima i menadžmentom vodećih multinacionalnih tvrtki.

 

U stvarnosti elektronički i strojarski odjeli uključeni su u pronalaženje novih rješenja kako bi se osigurali strojevi s najnovijim tehnologijama. Stalno provode mjeriteljska ispitivanja kako bi osigurali da naša oprema udovoljava međunarodnim standardima koji reguliraju prehrambenu i druge industrije, posebno za farmakologiju, kozmetičku industriju.

 


Naputci za uporabu i održavanje

Naputci za uporabu sadrže sve potrebne informacije o sljedećem:

 

Tehničke karakteristike

Odredbe o sigurnoj uporabi proizvoda

Prilagodbe

Zamjene

Problemi, rezervni dijelovi, održavanje

Izjava o ugrađenim materijalima koji dolaze u izravan kontakt s hranom - studija - (Uredba o materijalima /  

         objektima koji dolaze u kontakt s prehrambenim proizvodima EZ br. 1935/2004)

Električni i pneumatski dijagrami i ostala potrebna dokumentacija

 

Za svaki stroj izrađuje se jedinstveni, specifični priručnik. Bavi se svojim specifičnim operacijama, a uključuje serijski broj i identifikaciju kupca. To ga čini prilagođenim dokumentom koji je specifičan za svaki proizvedeni stroj i koji olakšava njegov rad i održavanje.

Priručnik se sastoji od općeg dijela s informacijama o korištenju stroja. Zatim se detaljnije govori o tehničkim značajkama, načinu instaliranja, pokretanja i isključivanja stroja, načinima rada, podešavanju različitih funkcija, zamjenama i podešavanjima te čišćenju i održavanju.

 


Certifikati i validacije

Provjera valjanosti protokola

 

Uz dokumentaciju potrebnu za uporabu, rad i održavanje koja dolazi uz svaki stroj, klijent može zatražiti provjeru valjanosti protokola u skladu sa standardima GMP ;  GAMP 4 odnosno i GAMP 5 Zbirni. Ova dokumentacija pruža najveće jamstvo da određeni postupak generira proizvod s prethodnim -definiranim specifikacijama i njegovim atributima kvalitete.

 

IQ OQ dokumenti za provjeru valjanosti i pomoću Protokola za provjeru kontroliraju funkcije, značajke i rad određenog stroja.

 

Protokol o potvrđivanju pripremljen je na temelju odredbi standarda GMP (dobra proizvodna praksa) i GAMP 4 kao i GAMP 5 Zbirni (dobra automatizirana procesno proizvodna praksa) stvorenih za prehrambeni i farmaceutski sektor , koji se koriste u njima..

 

Tim kvalificiranih tehničara bavi se svim oblicima za ispitivanje sustava koje treba proći i pripremom dokumenata kao što su FS, DS, IQ / OQ Test Protocol.

 

 

21 CFR DIO 211 FDA (sigurnost dokumentacije)

 

Principali, koji također rade u farmaceutskom i prehrambenom sektoru, uvijek su najviše pozornosti posvećivali pitanjima kao što su kvaliteta, praćenje podataka i briga o instrumentima koji se koriste. Ova je predanost pokrenuta urođenom vještinom i profesionalnošću koja karakteriziraju tvrtku, a nedavno i potrebom da se udovolji zahtjevima za provjeru valjanosti UPRAVE ZA HRANU I LIJEKOVE (FDA).

 

FDA potvrđuje svaki proizvodni postupak i zahtijeva dokumentaciju koja dokazuje da je bilo koja hrana ili lijek slijedio odgovarajući proizvodni postupak, u skladu s raznim fazama uspostavljenim međunarodnim standardima i utvrđenim normama.

 

Dokument 21 CFR, dio 211, posebno analizira sigurnost dokumentacije i zahtijeva od tvrtki koje proizvode lijekove za ljudsku uporabu da slijede određene smjernice u vezi s identifikacijom, praćenjem i provjerom autentičnosti dokumenata koji se odnose na razvoj i proizvodnju tih lijekova.

 

FDA zahtijeva stalno podnošenje dokumenata tijekom faze izrade. Te se dokumente može pregledati u bilo kojem trenutku.

 

Dokument 21 CFR, dio 211, stoga utvrđuje smjernice kojih se treba pridržavati, tako da bilo koji sustav može pružiti dokumentaciju i elektroničke potpise kako bi osigurao mogućnost provjere i potvrde tih dokumenata, za prepoznavanje operatora i ispis proizvodnih dokumenata.


KONTAKTI
DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail
: mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr
FOLLOW US


Imate li pitanja?
Slobodno nas kontaktirajte.