Priroda i nove tehnologije pružaju nam više!
Priroda u svom najboljem obliku pruža nam izvor zdrave hrane. Koristeći moderne tehnologije njezine pripreme i sačuvanja, poboljšavamo kvalitetu života, štitimo se od neželjenih organizama. Naravno, i pružamo sebi zadovoljstvo u gastronomskom uživanju na svim destinacijama....


Vakumske vrećice (kesice)

Koekstrudirane PA / PE i laminirane vrećice bez otapala
Linija Doravac temeljni je proizvod DORA-PAK-a: široka paleta poliamidnih / polietilenskih vrećica dostupnih u različitim sastavima i veličinama, pogodna za pakiranje u vakuumu i modificiranoj atmosferi većine vrsta hrane.

Vrećice za kuhanje i sterilizaciju
Doravac BFC su vakuum vrećice proizvedene pomoću više slojeva PA / PP koekstrudiranih laminata pogodnih za toplinsku obradu do 121 ° C

Tiskane vrećice
Naši proizvodi nisu samo savršeni za skladištenje i zaštitu namirnica, već se mogu prilagoditi i fleksibilnom tisku visoke razine do 8 boja

Doravac EB® - Reljefne (Kanalne,Točka-ste, Renderirane) vakumske vrećice i role
Doravac EB; je koekstrudirana PA / PE vrećica za kućanske vakuum aplikacije,kao i za ugostiteljske objekte. Jedna strana vrečice je utisnuta s posebnim uzorkom kanala kako bi se omogućilo optimalno usisavanje vakuuma na strojevima bez komore.

Doravac EB BFC® - Reljefne (Kanalne,Točkaste, Renderirane) vakuumske vrećice za kuhanje i sterilizaciju
Doravac EB; Doravac EB SB is a coextruded PA/PE pouch for household vacuum applications. One side of the pouch is embossed with a special channel pattern in order to allow for an optimal vacuum suction on chamberless machines.

Oblikovane vrećice
Oblikovane vrećice su posebne poliamidne / polietilenske vrećice za vakuumsko ili pakiranje u modificiranoj atmosferi cijelih butova, nadasve makro pakiranja svježeg mesa, dizajnirane i proizvedene u skladu sa specifičnim zahtjevima ovog proizvoda.

Termoskupljajuće vakuumske vrećice- Doravac TSB®
Termoskupljajuće vakuumske vrećice imaju vrlo važnu ulogu u zaštitnom pakiranju mesa, sireva, morskih plodova i povrća.


Vakuumske vrećice
Vakum vrećice Doravac® dostupne su u sljedećim standardnim veličinama kvalitete:

Doravac 90 µm
Doravac 100 µm
Doravac 120 µm
Doravac 145 µm
Doravac 170 µm
Doravac 200 µm

Doravac BSS®-Vakuumske vrećice izrađene iz rukava

Koekstrudirane PA / PE i laminirane vrećice bez otapala - Doravac®

Vrećice izrađene su od višeslojnih folija koji koriste koekstrudirane materijale, rezultat su izuzetne otpornosti i izdržljivosti i kao takve se najčešće nude u industriji.

Njihova nepropusnost za vodenu paru, visoka otpornost na kisik, dobra prozirnost i sjaj, i naravno svojstvo produženja roka trajanja pakiranih proizvoda, čineći ih praktički nezamjenjivim u većini aplikacija koje se pakiraju.

Vrhunske tehnologije i konstantno istraživanje i razvoj, zajedno s suradnjom proizvođača i distributera strojeva za iradu folija, omogućili su nam razvoj niza proizvoda koji zadovoljavaju mnoštvo različitih potreba i nude izvrstan omjer kvalitete i cijene. Naše vrećice od poliamida / polietilena, s izrazito prozirnim i sjajnim vanjskim slojem poliamida, nude veliku mehaničku otpornost, visoku nepropusnost za kisik, plinove i arome, kao i poboljšani vizualni izgled proizvoda u pakiranju. Unutarnji polietilenski sloj osigurava izvrsni rezultat brtvljenja i visoku zaštitu od prodiranja vlage. Asortiman također uključuje višeslojne vrećice izrađene od materijala koji nude visoka svojstva plinske barijere i pogodne su za pakiranje s modificiranom atmosferom.

Cijeli asortiman vrećica može se prilagoditi s 8-boja vanjskim ili unutarnjim fleksibilnim tiskom. Kao što kaže naš slogan, Doravac vrećice "Transparentno štite" integritet svakog proizvoda.

Koekstrudirane PA / PE - Doravac BSS®

Vrećice za vakuum Doravac BSS su vrećice iz rukava / crijeva zavarene samo na dnu. Dizajnirani su bez uzdužnih zavara, materijal za pakiranje je u zaštitnom filmu, u obliku rukava / crijeva ima samo jedan zavar na dnu.
Ove vakuumske vrećice izrađene su obično od PA / PE koekstrudiranih rukava od folije / folije. Njihova posebnost je da imaju samo jednu donju površinu zavarene vreće (širina 5-10 mm).
Njihove karakteristike i fizikalno-kemijska svojstva podudaraju se s vrećicama naše proizvodnje zvanim Doravac, kao i performansama i time visokom zaštitom performansi. Koristi se za istu vrstu primjene, što pokazuje da imaju malo bolje performanse u stvaranju eksplicitnog proizvoda i poboljšanju njegovih estetskih segmenata.
Neosporno je potrebno pri korištenju ovih vrećica, prethodno dobro proučitih i zaključiti koje su potrebne dimenzije barijernog rukava / crijeva, jer njihova cijena uvelike ovisi o njegovoj veličini ili upotrebljivosti modula ekstruzije u kojem su proizvodi od folije / filma.
Sastav folije PA / PE može se ojačati dodatnim sastojcima kopolimera, kao što je slučaj s nekim osnovnim masterima obojenim bojama (npr. Bijela, žuta ili slično).
Posebnost korištenja ovog oblika vrećice ili velike vreće je ta što se najbolje odražava u pakiranju hrane i pakiranju najvećeg paketa staklene ili mineralne vune u građevinskoj industriji (npr. Širina crijeva 700 / duljina rolne 3400 mm).

Galerija slika proizvoda i pakovina


Vakuumske vrećice za Souse-vide kuhanje i sterilizaciju
Doravac BFC su vakuum vrećice proizvedene pomoću 11 slojeva PA / PP koekstrudiranih laminata pogodnih za termičke obrade do 121 ° C.

Ove su inovativne vrećice idealne za:

- aplikacije za pasterizaciju (do 85 ° C) do 46 sati

- kuhanje / sous-vide (do 65 ° C)

- dugotrajno kuhanje ( do 100° C) do 16 sati

- sterilizacija (do 121 ° C) do 4 sata

- kuhanje u mikrovalnoj pećnici (do 900 W, do 8 minuta)

Osim što imaju izvrsnu prozirnost i sjaj, ove vrećice su vrlo otporne na probijanje i zahvaljujući metalocenskom unutarnjem sloju, imaju izvrsna svojstva za brtvljenje kako bi se osiguralo sigurno brtvljenje u vakuumu. Ove karakteristike čine Doravac BFC idealnim vrećicom za sve vrste kuhanja.

Od ekstrudiranih filmova do gotovih vrećica - ovo je istinska vertikalna integracija

DORA-PAK jamči potpunu kontrolu proizvodnog procesa vrećica Doravac BFC, od ekstruzije filma do prerade vrećica. To znači: osigurati uporabu visokokvalitetnih sirovina i proizvodnih procesa koji uvijek jamče maksimalnu higijenu i poštivanje strogih sigurnosnih protokola.


Vrećice za Souse-vide kuhanje i sterilizaciju - Doravac BFC®

Ove posebne vrećice za vakuum koriste se za meso i druge proizvode, koji moraju ići na kuhanje. Pripremljeno, narezano meso i drugi proizvodi kuhani u vrećici, kako ne bi gubili osnovnu masu i tijekom postupka nije došlo do gubitka sokova i okusa.

Sous vide je profesionalna metoda kuhanja koja uključuje plastične vrećice i zaštitu od barijere od kisika i preciznu kontrolu temperature radi smanjenja oksidacije i produljenja roka upotrebe pripremljene hrane, potpuno uklanja ili smanjuje kontakt s aerobnim bakterijama.Rezultat konačnog proizvoda vrhunske teksture , pojačanog ukusa i boljih organoleptičkih svojstava. Jednom riječju, ovaj način pripreme hrane osigurava sigurnost hrane i operativne koristi Sous-vide u svakom restoranu i njegovoj okolici.
Pored smanjenog gubitka proizvoda, otkriće je da su organoleptičke karakteristike značajno poboljšane. Plastični film stvara barijeru koja sprečava ispadanje ketonskog okusa i nisku temperaturu na minimalno uništavanje strukture proteina, očuvanje prirodnih tekstura.

Sous vide tehnologija prihvaćena je od strane proizvodnja prehrambenih tvrtki. Ali u novije doba čak i boljim proširivanjem u manjim razmjerima, u restoranima i hotelima, uglavnom za proizvodnju sastojaka za obrok neprestane kućne uporabe.

Mogu biti različitog sastava koekstrudiranih materijala, kao i laminirani, a mi preporučujemo i nudimo Ravne vakuumske vrećice za temperaturni raspon do 121 Celzijevih stupnjeva, namijenjene za kuhanje i djelomičnu pasterizaciju.

Nakon posebne narudžbe

 

 

mogu

će su i laminirane vrećice, dizajnirane za kuhanje ili duboko zamrzavanje s temperaturnim rasponom od -40 do + 125 stupnjeva Celzija.

Najč

će se koriste za gotova jela i vojne obroke.

Galerija slika proizvoda i pakovina


Vakuumske vrećice
Pogodne su za aplikacije:

svježe meso, dimljeni ili obareni mesni proizvodi
piletina, polutrajni i obareni proizvodi
sirevi svježi,polutvrdi,plemiti,ribani
tehnička roba
svježa i dimljena riba
gelovi,med, i ostale tekućinske pakovine, itd.....
svježe voće i povrće,i njihove dukobo smrznute izvedenice.....


Potiskane vrećice -
Doravac A®; Doraspec A®

Doravac A su višeslojne laminirane i metalizirane strukture prilagođene za pakiranje na automatskim i poluatomatskim pakirnim strojevima, pretežito bazirano na materijalima OPA, PET, mPET, PA, PP , EVOH i PE ( MPDE, LLDPE) kao vareći sloj.

Doravac A vrećice mogu biti i sa unutarnjim tiskom do 8 boja.Folije imaju izvrsne vareće osobine, čak i kroz onečišćene stijenke sa vrlo tankim slojem ljepila koje ne utječe na mašine sa visokim taktom izrade pakovina.

Neke od folija i vrećica Doravac A strukture dostupne su tzv. osiromašenoj verziji ali još uvijek otporne na vodenu paru i na većinu plinova.

Doraspec® - potiskane vrećice specifičnih struktura


Višeslojni materijali barijernih svojstava, najčešće za gotova jela ili vojne obroke u potpunosti čuvaju ovakve proizvode.
Termička svojstva gotove ambalaže omogućavaju brzu pripremu, ponekad samo uz malo vruće vode.
Izdržljivost na ekstremno niske temperature, bitno produžava rok trajnosti.
Elementarna razdvojenost sastojaka pakovina, osigurati će i mogućnost estetskog aranžmana.
Specifičnost pakiranja pojedinih pakovina, zahtijeva i posebnu pažnju, u odabiru vrsta folija, njihovih fizikalnih, kemijskih i ostalih svojstava.

Tehnologija pakiranja, strojevi za pakiranje, vjerovatno su izloženi posebnim klimatološkim uvjetima, kao i agresivnosti medija koji se puni, ili su u pitanju temeprature, ili neka druga strukturalna svojstva pakovina.

Grafičke upute za uporabu za datoteku dizajnerske kreacije

Galerija slika proizvoda i pakovina


Reljefne (Kanalane, točkaste, renderirane) vakumske vrećice
PREDNOSTI:

- Izvrsna prozirnost i visok sjaj
- Dobra otpornost na probijanje
- Izvrsna barijera plina, pare i arome
- Izvrsno usisavanje putem mini komorice
- Metallocenski unutarnji sloj za izvrsna svojstva brtvljenja / zavarivanja
- Vertikalno integrirani postupak jamči propusnost sljedivosti od smole do vreće
- Kompatibilne sa svim strojevima sa vanjskom spiracijom za stvaranje vakuuma

Dostupnost:
- Veliki izbor standardnih veličina na zalihama
- Dostupan je veliki standardni program za isporuku od 72 sata

Koristite se mogu za:
Sve vrste svježe i smrznute hrane ili nareske mesa, kobasice, sir i riba, Čvarci, "kulen" , prezbušt, marinirani stekovi, domaće ljute kobasice, "kulen seka", slanina, itd


Doravac EB® - Reljefne (Kanalane, točkaste, renderirane,mrežaste) vakumske vrećice i vrećice u roli

Reljefne vakuumske vrećice za strojeve s vanjskom aspiracijom.
Vrećice su zavarene na stranicama, a proces evakuacije provodi unata komorice koja je lakša za usisavanje zraka.
Doravac EB reljefne vrećice i gotoe role od folija sa vanjskim slojem poliamid / polietilen, dizajnirani su vakum ambalaži. Specijalna obrada i izrada reljefnih stranica na vrećicama / foliji osigurava odličan zrak za izvlačenje i stvaranje vakuuma, posebno na strojevima koji nemaju komoru. Doravac EB vrećice / folije nude se u više različitih veličina, za neposrednu dostavu.
Doravac EB nude izvrsnu barijersku otpornost na kisik i vodenu paru, vrlo dobra mehanička svojstva i vrlo dobru prozirnost. Doravac EB vakuumske vrećice / filmovi s vrlo širokim rasponom primjene, posebno u ambalaži hrane za kućanstvo i male poslovne subjekte.

Galerija slika proizvoda i pakovina


Vakuumske vrećice- Reljefne za kuhanje i sterilizaciju
Doravac EB BFC - COOK IN su PA / PE koekstrudirane vrećice za vakumsko pakiranje u domaćem okruženju. Jedna strana vrećicee ima posebnu strukturu kanala koja omogućuje upotrebu sa vanjskim usisnim strojevima, s izvrsnim rezultatima na svim strojevima koje tržište nudi.

Ove su vrećice najnovije generacije idealne za:

- aplikacije za pasterizaciju (do 85 ° C)

- kuhanje / Sous-Vide kuhanje (do 100 ° C)

- sterilizacija (do 121 ° C)



Doravac EB BFC® - Reljefne (Kanalne,Točkaste, Mrežaste, Renderirane) vakuumske vrećice i role za kuhanje i sterilizaciju

Vakuumske vrećice i role Doravac EB BFC, kompatibilni sa svim vrstama vakuumskih strojeva s vanjskom aspiracijom, koriste se za meso i druge proizvode koji se moraju kuhati ili sterilizirati. Pripremljeni komadi mesa i drugi proizvodi kuhaju se u vrećici kako se ne bi izgubili na težini i ne bi došlo do gubitka sokova i mirisa tijekom postupka.

Za proizvode koji traže pasterizaciju ili dodatnu sterilizaciju (npr. kuhani kukuruz) obrada se vrši na temperaturama do 121ºC ( u slučaju kukuruza 8 min/ 113 ºC). Uz smanjeni gubitak proizvoda, otkrit će da se organoleptička svojstva značajno poboljšavaju. Plastične folije formiraju barijeru koja sprečava gubitak arome ketona isparavanjem i niskim temperaturama da minimiziraju uništavanje proteinskih struktura, čuvajući prirodnu teksturu.

Galerija slika proizvoda i pakovina


Vakuumske vrećice
Najčešće se koriste:

- makro pakiranja svježeg mesa
- mortadele u komadu
- kompletme sušene šunke
- makro pakiranje salama i kobasica


Doravac SB® - Oblikovane vrećice

Doravac SB-Vrećice oblikovane prema proizvodu izrađene od specijalnog sastava poliamida/polietilena za vakumiranje ili pakiranje u modificiranoj atmosferi (MAP), cijelih komada pršuta ili sušenog mesa.One su kružno oblikovane na svim krajevima, što ih ne čini samo manje nezgrapnima već su i pogodnije za manipulaciju, prilikom samog pakiranja, ali isto tako značajno smanjuje rizik od manipulacije nezgrapnim paketom. Zapravo, zahvalne su jer u odnosu na trostrano zavarene vakumske vrećice zauzimaju manje prostora, i zapravo podižu estetski ugođaj same pakovine.Oblikovane vrećice, izmjenjuju vizualni ugođaj u odnosu na zapakiranu robu,manje je nabora i pojačava izražajanost ukupno zapakiranog materijala. Na koncu mogu biti i potiskane sa tiskom od 6 ili 8 boja.


Vakuumske vrećice- Termoskupljajuće
Niže navedene karakteristike prikazati će u čemu se istinski ogleda kvaliteta ovih proizvoda:



Optičke - daje blistavi sjaj i jasnoću , ima vrlo visoku propusnost svjetla prema zapakiranom proizvodu
Estetske- "Potpuno oblikovanje" prema proizvodu
Postojanost - zadržava svježinu sa vrlo visokim stupnjem postojanosti
Zaštitna svojstva - vrlo niska propusnost na vlagu i plinove.
Stupanj skupljanja - Biaksialna orijentacija materijala osigurava jednolikost stupnja skupljanja.
Varljivost - Zavarivanje kod finalnog pakiranja može se vršiti raznim tehnikama zavarivanja
Otpornost na kemikalije - Otporno na djelovanje većine kiselina, lužina, izvornih ulja i otapala
Visoki temperaturni opseg tolerancije - Otporno na vruće masti i ulja,kod kuhanja ili obrade u mikrovalnoj pećnici.
Starenje - Fizikalna svojstva ovih proizvoda ne mijenjaju se u odnosu na izvanjska djelovanja u dužem periodu.
Ne lome se, ne dolazi do isušivanja proizvoda, nema deformacija protekom vremena.

Termoskupljajuće vakuumske vrećice- Doravac TSB®

Termoskupljajuće vakuumske vrećice imaju veoma važnu ulogu kod zaštitnog pakiranja mesa, sireva, plodova mora i povrća.
Ove vrećice imaju 80 puta bolju neopropusnost na kisik nego one izrađene od polivinil klorida ili 400 puta bolje nego kod vrećica izrađenih od polietilena.
U praksi ovo znači da narezani komadi mesa , sira ili sličnih proizvoda, mogu stajati u hladnjaku tjednima, bez gubitka njihove svježine.Dakle, uobičajeni načini omatanja i sprječavanja dodira sa zrakom, folijama ili vrećicama izrađenim od PVC-a ili polietilena ne mogu se usporediti sa sačuvavanjem u termoskupljajućim vakuumskim vrećicama i za vas taj problem više ne postoji.

Galerija slika proizvoda i pakovina


KONTAKTIRAJTE NAS
Srečko Čorba

Direktor

Željko Čorba

Savjetnik - Program strojeva za pakiranje

Kontaktirajte nas

DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail:
mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr

Za bilo koje pitanje? Budite slobodni kontaktirajte nas!

 

Pošaljite elektronsku poruku

Pošalji

Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju nad osobnim podacima bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

 

Politika se primjenjuje na sve usluge DORA-PAK d.o.o. koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima je DORA-PAK d.o.o. voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka dostupna na adresi:   http://data.europa.eu/eli/reg/2016/679/oj

 


 

Ambalažne vrećice, vakuumske, industrijske vreće, folije, posude,brizgana plastika

Strojevi za vakumsko pakiranje i gastro oprema

Tehnologija pakiranja, strojevi za pakiranje, elementi finalne logistike

 

Copyright © 2020 by , "DORA-PAK d.o.o." All Rights reserved mail@dora-pak.hr