Doravac EB BFC

Reljefna vakuumska vrećica, kompatibilna sa svim vrstama Vakuumskih strojeva sa  vanjskom aspiracijom koriste se za meso i ostale proizvode, koje moraju ići u kuhanje. Pripremljeni, komadi mesa i drugih proizvoda kuhaju se u vrećici, tako da se ne gubi na težini i ne dolazi do gubitka sokova i arome tokom postupka.

Osim sniženih gubitka proizvoda, otkriće da su organoleptička svojstva značajno poboljšana.Plastične folije formiraju barijeru koja sprječava gubitak okusa ketona isparavanjem, a niske temperature na minimum uništenje struktura proteina, očuvanje prirodne teksture.

 

 

Primjena ovih vrećica ima široko područje uporabe:

> 

Sous-Vide kuhanje do 65° C

> 

Pasterizacija do 85° C (do 46 sati)

> 

Dugo vrijeme kuhanja do 100° C (do 16 sati)

> 

Sterilizacija do 121° C (do 4 sata)

> 

Kuhanje u mikrovalnoj pećnici (do snage 900 Watt u trajanju do 8 minuta)

 

 

Fotografije

juneci but sa ruzmarinomBuncek Souse Videsteack predpriprema