Doravac BFC

Ove posebne vakuumske vrećice koriste se za meso i ostale proizvode, koje moraju ići u kuhanje. Pripremljeni, komadi mesa i drugih proizvoda kuhaju se u vrećici, tako da se ne gubi na težini i ne dolazi do gubitka sokova i arome tokom postupka.

 

Sous vide je profesionalna metoda kuhanja koja uključuje vrećice plastične barijere i zaštite od kisika i precizne kontrole temperature za smanjenje oksidacije i produljenje iskoristivog roka trajanja pripremljene hrane, u potpunosti otklanja ili smanjuje kontakt s aerobnim bakterijama.Rezultat je konačni proizvod sa superiornom teksturom, pojačanih okusa i boljih organoleptičkih svojstava. Jednom riječju ovaj način pripremanja hrane, osigurava sigurnost hrane i operativne prednosti Sous-vide u svakom restoranu i njegovom okruženju.

 

  Steack nakon Souse vide obrade i pečenja  
   

 

Osim sniženih gubitka proizvoda, otkriće da su organoleptička svojstva značajno poboljšana.Plastične folije formiraju barijeru koja sprječava gubitak okusa ketona isparavanjem, a niske temperature na minimum uništenje struktura proteina, očuvanje prirodne teksture.

Sous vide tehnologije su prigrlile proizvodnje prehrambenih tvrtki. Ali još kvalitenija ekspanzija je i malih razmjera, u restoranima i hotelima, uglavnom za proizvodnju komponenti za obrok neprekidnog in-house korištenja.

 

Mogu biti raličitog sastava od koestrudiranih materijala,kao i laminiranog,  a mi Vam nudimo Ravne vakuumske vrećice za temperaturni opseg do 115 stupnjeva celzijusa , namijenjene kuhanju i djelomičnoj pasterizaciji.

 

Po posebnoj Narudžbi moguće su i laminirane vrećice, namijenjene kuhanju ali i dubokom zamrzavanju

sa temperatirnim opsegom od -40 stup.C do 125 stup.Celzijusa.

 

Fotografije

220px-Sous_Vide wikipedija71cOBLtQDPL._SL1500_bustealluminio-za kuhanjesouse vide kućna obrada teletineDVC00010 28.2.2004 9-49-34